Vaarcursus

Maar ik kan helemaal nog niet varen?!

Als u dit denkt dan is de volgende cursus echt iets voor u. Yacht Charter Urk organiseert praktijk-vaarlessen. Deze cursus is geschikt voor een ieder (al of niet in het bezit van een vaarbewijs), die nu of in de toekomst zijn vrije tijd op het water wil gaan doorbrengen en wil ervaren wat het is om een motorjacht te besturen.

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Ca. 1 uur elementaire theorie zoals de verkeersregels op het water, het goede zeemanschap en veiligheids-maatregelen aan boord
  • Milieutips
  • Varen en manoeuvreren met een motorboot
  • Hoe om te gaan met motor en aandrijving etc.
  • Ca. 3 uur praktijkvaren met een van onze 12 meter schepen, waarbij zal worden geoefend op de meest voorkomende handelingen zoals: aan- en afmeren, schutten in de sluis en voor anker gaan.

De vaarlessen zullen plaatsvinden in het voorjaar ’s morgens van 09.00 uur tot ca. 13.00 uur of ’s middags van 14.00 uur tot ca. 18.00 uur. De kosten bedragen € 85,-- per persoon (maximale deelname 4 personen per cursus) Uiteraard is het ook mogelijk met familie, vrienden, college etc. als groep in te schrijven om zo met elkaar een dagdeel op het water te zijn en spelenderwijs de vaarkunst machtig te worden.

Bent u geïnteresseerd om te leren varen? Vul dan het formulier online in.

Formulier Praktijkvaarlessen

Onderstaande persoon heeft interesse om aan de vaarcursus van Yacht Charter Urk deel te nemen en wil hieromtrent nader worden geïnformeerd.

captcha
Herladen